maandag 19 april 2010

Genomineerd in prijsvraag Duurzaam Drijvend Oost

Bij de prijsvraag voor een duurzame drijvende woning was ons ontwerp bij de beste 10 inzendingen. Helaas geen prijs, dat zou de mogelijkheid tot realisatie zijn. Nu blijft het voorlopig bij een idee. Kijk hier voor het ontwerp

Het oordeel van de jury:
Eenvoudig concept waarin architectonische middelen heel effectief
zijn ingezet voor een optimale energiehuishouding. De helder goed
bruikbare plattegrond en de toegespitste materiaaltoepassing maakt
het ontwerp overtuigend. Het concept achter dit ontwerp met waterbassin
is lastig herleidbaar. Helaas voldoet het ontwerp in belangrijke
mate niet aan de indieningsvereisten. Wel is aan de meeste verplichte
elementen aandacht besteed, waarbij deze lastig of minder zijn te
beoordelen. Het gebruik van eiken balken wordt slechts onderbouwd
met de stelling dat de dikte gebaseerd is op de levensduur dit lijkt
een wat twijfelachtige inschatting.

Labels: , ,

architect in de Kavelwinkel in Almere

Op zaterdag 24 april ben ik tussen 10.00 en 17.00 aanwezig in de Kavelwinkel in het stadhuis van Almere. Je kunt me vragen stellen over mijn werkwijze, de rol en meerwaarde van de architect bij het laten bouwen van een eigen huis en over de unieke prijsgarantie op de bouwsom bij het definitief ontwerp. En natuurlijk mag je ook vragen stellen over architectuur en hoe het nu moet met juist jouw kavel. Dit alles geheel gratis en vrijblijvend! Tot dan

Labels: , ,

woensdag 17 februari 2010

Hoe zit het met de voortgang?

De palen zitten in de grond. Dat was dan gelukkig nog voor de vorst gedaan. Nu is het wachten op "werkbaar weer" om de beton van de begane grond te kunnen storten. Werkbaar weer wil nu zeggen dat de temperatuur boven de nul graden moet zijn. Anders bevriest het water in het beton en wordt de beton niet goed hard. Dat moet dus niet!! Gelukkig lijkt het erop dat de vorst vertrekt en kan de bouw op volle kracht vooruit.

Labels: , , ,

donderdag 14 januari 2010

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap - Bouwen met je buren

En eigen huis bouwen hoeft natuurlijk nier persé alleen, dat kan ook met je buren, als collectief. In vaktermen: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Het voordeel van bouwen met je buren is dat de kosten lager zijn, maar dat je wel alle vrijheid houdt om je eigen droomhuis te realiseren. Zo is bijvoorbeeld de gemiddelde bouwprijs per vierkante meter voor een twee-onder-een-kap lager dan die voor een vrijstaande villa. Ook de bijkomende kosten voor adviseurs, zoals bijvoorbeeld architect en constructeur zullen lager uitvallen. Bouwen met je buren kan al als je met zijn tweeën bent, maar met meer kan natuurlijk ook.
Een ander voordeel is dat er samenhang omstaat tussen verschillende woningen. En samenhang maakt dat 1 +1 meer is dan 2. Dat geeft een meerwaarde aan de woonomgeving en dus ook aan de woning zelf.
Dat klinkt misschien makkelijker dan gezegd, want hoe ontmoet je nu buren om mee te bouwen? Een initiatief hierin is de site van Tweekap. Hier kan je op zoek naar je nieuwe buren: mensen om samen mee te bouwen. Maar ook vind je hier de professionals die je tijdens het hele proces kunnen begeleiden.

Labels: , ,

donderdag 19 november 2009

De bouw in Almere gaat beginnen!

Het is dan zover. Vandaag is door de gemeente de woning uitgezet, morgen begint het grondwerk en dan gaan op dinsdag de palen de grond in. Kooloos Bouw- en aannemingsbedrijf uit Achterveld gaat het huis bouwen. Intussen moeten nog steeds dingen uitgezocht en uitgetekend worden, dus er blijft nog wel werk aan de winkel.

Labels: ,

maandag 5 oktober 2009

Binnenkort start bouw

Binnenkort gaat de bouw van start. Aannemer Kooloos uit Achterveld gaat de woning bouwen. Ik kijk er naar uit. Hier zijn wat foto's van de maquette die ook te bewonderen is in de Kavelwinkel van de gemeente Almere


De gevel aan de waterkant. Achter deze gevels zitten alle verblijfsruimten, zoals eetkeuken, woonkamer en slaapkamers


Keuken en woonkamer zitten boven elkaar. De eetkeuken zit dicht bij en aan het water. Vanuit de woonkamer kan je daarentegen juist ver weg kijken over het beschermd natuurgebied van De Natte Graslanden.

De westgevel is meer dicht. Opvallend is de hoge hal die de verbinding is tussen tuin en water.

Labels: , ,

maandag 11 mei 2009

Manifestatie nieuwe bouwkavels in Almere

Tijdens het Pinsterweekend gaat in Almere de verkoop van nieuwe bouwkavels van start met een grote manifestatie in het Homerus. Hier gaan 500 nieuwe kavels in de verkoop in verschillende grootten en met verschillende bebouwingsmogelijkheden. Studio Plus Peil zal zich tijdens deze manifestatie presenteren op een "zandkavel" zodat we ter plaatse kunnen uitleggen wat onze meerwaarde is tijdens het ontwerp en bouwproces.
Klik hier meer informatie over de manifestatie

Labels: